Súlyemelés

A súlyemelés olyan nehézatlétikai sportág, ahol a cél a lehető legnagyobb súly rögzített szabályrendszer szerinti fej fölé emelése. A versenyzők két fogásnemben, szakításban és lökésben mérik össze erejüket.

Az ember alkatánál fogva képes arra, hogy tárgyakat különböző magasságra, akár a feje fölé is emeljen, az emelés az egyik legősibb tevékenységei közé tartozik. Az e fajta fizikai erőkifejtésre főleg a természettel való küzdelem, a környezet kialakítása, a létfenntartás miatt kényszerült, miáltal az emberre erős fizikum, fejlett izomzat volt jellemző.

A legerősebbek nem csak harci körülmények, a létfenntartás idején kényszerből alkalmazták erejüket, hanem pihenő idejükben, minden bizonnyal virtuskodtak – ki a legerősebb –, sok más mód közül összemérték erejüket akár abban is, hogy ki bír nagyobb, nehezebb követ felemelni.

A technika fejlődés a mindennapi tevékenységben egyre inkább csökkentette a fizikai erőkifejtést, ami szükségszerűen növeli a különféle sportmozgás keretein belüli testi erőkifejtés iránti igényt. Az ősrégi virtuskodástól hosszú utat tett meg, megjelenési formájában sokszor változott a vetélkedésnek ez a megnyilvánulása, míg kialakult a mai értelemben vett versenysport, a súlyemelés.

Meglehetősen összetett sportágról van szó, amit a technikai alapismeretek elsajátítása nélkül nem ajánlott gyakorolni. Azonban ha elkezded, rendkívül hasznos, dinamikus fejlődést biztosít. Ráaadásul a CF sportág egyik elemeként kiegészítésként is hasznos elsajátítani a megfelelő technikát.

Mindezekben egykori olimpikonunk, a kiváló súlyemelő, Molnár Gábor lesz nálunk a segítségedre!


Órarend

h
k
sz
cs
p
17:00-19:00
Hétfő
17:00-19:00 :
17:00-19:00 :
Súlyemelés
17:00-19:00 :
17:00-19:00 :
Súlyemelés
17:00-19:00 :
Hétfő
:
:
:
:
:
Hétfő
:
:
:
:
:
Hétfő
Kedd
17:00-19:00
Súlyemelés
Szerda
Csütörtök
17:00-19:00
Súlyemelés
Péntek